Шукати в цьому блозі

27 квітня 2015

Ми всі діти українські!


Україно, ти не тільки там,

Де княжий Київ,

Де горять тисячоліть хрести.

Україно, ти неначе мрія,

Що її чужим – не досягти.

«Нема без кореня рослини, а нас, людей без Батьківщини»,  тому справа  кожного  громадянина України – знати, поважати символи своєї держави, пишатися  тим, що ми живемо у вільній країні , маємо свої символи, закони, свою мову і культуру. Про таке в черговий раз  нагадали бібліотекарі  учням 2-а класу ЗЗОШ №24, подорожуючи країною державних символів.



Національні символи у всіх народів в усі часи були відображенням високого духу нації. А прагнення дізнатися про історію своєї держави, про її витоки та розвиток завжди було ознакою високої духовності та патріотизму людини.

Юні читачі мали змогу дізнатися про виникнення прапора, про те, що символізує сучасний герб України, про  цікаве походження гімну.
Звичайно, ми не могли промовчати про наболіле сьогодення. Згадали мужніх захисників, які боронять кордони  нашої  держави.
Усі, без винятку, люди хочуть миру і на нашому заході символічним стало виготовлення голубів миру. Діти дуже перейнялися виготовленням голубів і відчули себе справжніми  патріотами своєї  Батьківщини.

У всіх людей одна святиня,

Куди не глянь, де не спитай.

Рідніша їм своя пустиня,

Аніж земний в чужині рай.

Нема без кореня рослини,

А нас, людей, без Батьківщини!



Немає коментарів:

Дописати коментар