Шукати в цьому блозі

15 жовтня 2015

Свято звитяги й українського лицарства



Ні, ти не знаєш добре України ,
Якщо на Запоріжжі не бував,
Де небо – то від хвиль Дніпрових синє,
То золоте – від степових заграв;
Де на весь світ поралить колосками
У січах кров’ю зрошена земля,
Де царство дум, де навіть кожен камінь
Народу невмирущість прославля;
Де сяйво з вод висотують турбіни
А Хортиця сурмить, як пароплав...
Ні, ти не знаєш добре України,
Якщо на Запоріжжі не бував.
 Петро Ребро
 14 жовтня для Запоріжжя особливий день: містяни відзначають День захисника Вітчизни, День Українського козацтва та день звільнення міста від німецько - фашистських загарбників.
  У нашій бібліотеці було проведено  декілька урочистих заходів до свят.
13 жовтня з нагоди 72 річниці з дня визволення Запоріжжя, вшановуючи пам'ять воїнів, для учнів 4-х класів ЗЗОШ №24 була проведена година шани “Встеляймо квітами дорогу бійцям, що мир несли Україні”.
  До уваги школярів була презентована книжкова полиця “Я все люблю в своїм краю”.
 Бібліотекар розповіла дітям про події жовтня 1943 року, розповідь супроводжувалась показом пам’ятників, які встановлені у нашому місті героям тих трагічних років. Перегляд відео “Запоріжжя-моє місто” дозволив кожному відчути гордість за свою Батьківщину, відому як оплот українського козацтва і знамениту своїм мальовничим островом Хортиця.
Напередодні  Дня Захисника України ми привітали хлопчиків зі святом.
У грі “Яким має бути солдат?” хлопці не тільки відповідали на запитання, а й довели, що вони і кмітливі, і спритні, і уважні.
 Дівчата підготували для майбутніх захисників віршовані вітання.
  На святі був присутній боєць Хортицького полку, який розповів дітям про сучасні методи підготовки бійців та привітав хлопців невеличкими подарунками.

 Для учнів ЗЗОШ №91 був проведений історичний екскурс “Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра!”, присвячений Дню козацтва.
У читальному залі для учнів 5-9 класів оформлена книжкова викладка «Тобі, захиснику Вітчизни!» з найновішими, актуальними матеріалами, які присвячені подвигу сучасних героїв - захисників України.
 Найближчим часом на наших читачів, учнів 5-9 класу,  очікує ще одна цікава подія - народознавче асорті "Як у нас на Україні".




Немає коментарів:

Дописати коментар