Шукати в цьому блозі

22 травня 2012

Для кого квітнуть квіти?


Юний друже!
   Щедрою рукою кинула природа під наші ноги барвистий килим – безліч квітів! Для кого вони квітнуть?
   З давніх часів люди в усіх країнах світу захоплювалися красою квітів, складали про них легенди – ти, певно,знаєш давньогрецькі оповіді про Нарциса та Гіацинта, яких боги перетворили на квіти.А в античній культурі була богиня весни та квітів Флора.
           В бібліотеці оформлена цікава книжкова виставка ,,Квіткова райдуга” за допомогою якої ти маєш змогу ближче познайомитися з дивовижним світом живої природи – квітами. На полицях цієї виставки на тебе чекають книжки про різнобарвовий світ квітів. Так в розділі ,,Бал первоцвітів”- ти знайдеш цікаву інформацію за польові квіти, якщо ти цікавишся розведенням кімнатних квітів, та створенням екібани – полистай книжки з полиці ,,Секрети про букети”. А в розділі ,,Садові родзинки” до твоєї уваги книжки та журнали з яких ти дізнаєшся, як організувати квітковий дизайн балконів та лоджій і багато чого цікавого.  
          Але квітами не просто захоплювалися – завжди були люди, які прагнули досліджувати природу, визначити корисні лікарські властивості рослин, зокрема й квітів.
   Уявіть, що серед моря квітів, таких гарних і ніжних, вам захотілося  приголубити одну з них. Але не будьте жорстокими!
Мало хто байдуже пройде повз гарну квітку. Хтось зупиниться, замилується, може пригадає щось… і обійде рослинку. А хтось зірве ії та потім викине зівялу геть. А квітці потрібно жити і радувати красою навколишній світ. Тому варто памятати, що зустріч з квітами це розмаїття вражень, а не оберемок зівялих рослин. Отже, квіти чекають на вас. Вони дарують вам красу, а ви їм – своє захоплення.  


    І хай буде завжди навкруг квіткова райдуга!

Немає коментарів:

Дописати коментар